A murit Suzanne Shepherd

A murit Suzanne Shepherd. Suzanne Shepherd, cunoscută mai ales pentru rolurile sale din filmul Goodfellas (1990) și din serialul HBO The Sopranos, a decedat, la vârsta de 89 de ani, după o carieră de zeci de ani.

Decesul regretatei actrițe ar fi fost confirmat recent de o rudă. Cu toate acestea, nu a fost raportată o cauză a morții.

Suzanne Shepherd
SURSA FOTO: Yahoo News Canada

De-a lungul carierei sale, Suzanne, care este creditată și ca regizor de teatru și profesor de actorie, a jucat în numeroase filme și a apărut în câteva emisiuni TV. Cel mai recent proiect al ei ar fi fost The Performance (2023).

The Sun US a anunțat anterior că Suzanne a murit, iar vestea ar fi fost împărtășită de nepoata ei, Isabelle. Publicația a precizat că nu a fost furnizată o cauză a morții și că familia nu a detaliat o declarație suplimentară.

În ce filme a jucat Suzanne Shepherd?

A murit Suzanne Shepherd. În filmul Goodfellas ea a interpretat-o pe mama lui Karen Hill (interpretată de Lorraine Bracco) în filmul în care au jucat, de asemenea, alți actori precum:

  • Robert De Niro
  • Ray Liotta
  • Joe Pesci

A jucat în special rolul lui Mary DeAngelis în serialul HBO „The Sopranos” din 2000 până în 2007.

Suzanne Shepherd
Suzanne Shepherd (dreapta) în „The Sopranos” (SURSA FOTO: HBO)

Personajul ei a fost mama Carmelei Soprano, care a fost interpretată de Edie Falco. Suzanne s-a alăturat distribuției în cel de-al doilea sezon al serialului, după debutul acestuia în 1999.

Printre celelalte roluri de actriță se numără roluri în filme precum:

  • Mystic Pizza (1988)
  • Uncle Buck (1989)
  • Requiem for a Dream (2000)

Mai recent a apărut în proiecte precum:

  • Where Is Kyra? (2017)
  • Furlough (2018)
  • The Week Of (2018)

A jucat în mai multe episoade din franciza Law & Order a NBC, inclusiv într-un episod din Law & Order: Special Victims Unit care a fost difuzat în 2003. Suzanne a apărut ulterior în două episoade din serialul CBS  Blue Bloods.

Vestea decesului i-a întristat pe fani

După aflarea veștii morții lui Suzanne, pe rețelele de socializare au fost aduse omagii. Inclusiv din partea fostului ei coleg Ray Abruzzo, care l-a interpretat pe micul Carmine Lupertazzi în serialul The Sopranos. El a reacționat la știri pe Instagram săptămâna aceasta.

Ray a scris alături de o fotografie a lui Suzanne:

„Este trist să aflu de moartea lui Suzanne Shepherd. O forță a naturii”. Actorul a adăugat în postare: „Actriță, profesoară. A interpretat-o pe mama lui Carmella în Sopranos și pe mama lui Karen în Goodfellas.”

Nu a fost singurul care a adus un omagiu. Un fan a scris într-un tweet în acest weekend:

„O actriță excelentă care a făcut ca Goodfellas și The Sopranos să fie atât de speciale.” Aceștia au încheiat scriind pe platforma X: „Mulțumesc, Suzanne Shepherd. RIP”.