Este vorba despre investitorul miliardar Charlie Munger. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 99 de ani. Conform CNN, era prietenul şi partenerul de afaceri de lungă durată al lui Warren Buffett.

Cunoscutul miliardar Charlie Munger a murit la 99 de ani

Mai mult informații a oferit chiar Berkshire Hathaway, firma de investiţii unde Munger a fost vicepreşedinte. Aceasta a transmis într-un comunicat că Munger a decedat într-un spital din California. În schimb, nu a fost precizată cauza decesului.

Potrivit sursei menționate, cunoscutul afacerist s-a născut la 1 ianuarie 1924, în Omaha, Nebraska. Acesta a servit în armata americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, după ce a părăsit Universitatea din Michigan în 1943, la vârsta de 19 ani.

Ulterior, după terminarea războiului, a urmat cursurile Facultăţii de Drept de la Harvard. Munger a absolvit-o cu onoruri în 1948. După aceea, s-a mutat în sudul Californiei, unde a practicat dreptul imobiliar.

La rândul lui, Warren Buffett a amintit de reușitele prietenului său. Acesta a ținut să sublinieze că Berkshire Hathaway nu ar fi putut să ajungă unde se află fără implicarea lui Charlie Munger.

„Berkshire Hathaway nu ar fi putut fi construită până la statutul său actual fără inspiraţia, înţelepciunea şi participarea lui Charlie”, a declarat Warren Buffett.

Cei doi au afectat viețile multor oameni

Mohamed El-Erian, consilierul economic şef al Allianz, a scris că cei doi au condus o putere de investiţii care a afectat viețile multor oameni.

„Timp de atâtea decenii, cei doi au condus o putere de investiţii care a îmbunătăţit semnificativ vieţile atâtor oameni… şi, în acest proces, au demonstrat în mod repetat măiestria colaborării, a sinergiilor şi a bunului-simţ”, a transmis Mohamed El-Erian, consilierul economic şef al Allianz, într-o postare pe X.

Munger avea o avere de 2,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Acesta încă mai comenta pieţele globale în urmă cu câteva săptămâni.

Totodată, Charlie Munger a declarat că decizia lui Buffett de a investi miliarde de dolari în Japonia a fost „de nerefuzat”.

„A fost ca şi cum Dumnezeu ar fi deschis pur şi simplu un cufăr şi ar fi turnat bani în el”, a spus Munger pentru podcastul Acquired.

Potrivit sursei menționate, Munger l-a întâlnit pe Buffett în 1959, la o cină. La momentul respectiv, Munger se afla în Omaha pentru înmormântarea tatălui său.

Munger s-a alăturat oficial companiei Berkshire Hathaway ca vicepreşedinte în 1978, iar în cea mai mare parte a carierei sale acolo a fost cunoscut mai ales ca „locotenentul isteţ al lui Buffett”.

Spre sfârşitul vieţii sale, Munger a fost adesea pe prima pagină a ziarelor din cauza unor situații controversate. Acesta a vorbit adesea în termeni elogioşi despre guvernul comunist al Chinei, pe care guvernele occidentale l-au criticat pentru încălcarea drepturilor omului și nu numai.