Noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, a fost pus recent la zid, în urma intrării sale în Guvernul României.

Presa a scris despre o lucrare de-a sa, „Teoria sistemelor informaţionale”, trecută în CV, dar care nu putea fi găsită nici la editura care ar fi publicat-o, nici la Biblioteca Naţională.

Florin Roman: Sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui

Liberalul Florin Roman a adus, duminică, o serie de lămuriri în tot acest scandal. El a explicat că totul a fost doar o confuzie între o carte publicată şi o lucrare publicată într-o revistă. “Eu sunt cu conștiința împăcată. (…) Mi-am asumat acea neglijență”, a precizat ministrul într-o emisiune pe postul B1 TV.

“Am precizat clar că, potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul.

Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă.

Ea a fost confirmată și de profesorul cu care am lucrat, dar știți cum e în lumea asta… Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui.

Când activam ca jurnalist aveam o colecție personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puțin importante și nu le păstrez.

Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație… Dl profesor Paraschiv a confirmat-o”, a declarat, duminică, Florin Roman, potrivit b1tv.ro.

“N-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru”

Noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării a subliniat totuşi că îşi doreşte să le vorbească românilor despre activitatea sa în fruntea acestui minister şi nu despre “ceva de acum 15 ani”. El recunoaşte totuşi că este o persoană publică, iar dacă apar semne de întrebare la adresa sa, este gata să iasă şi să ofere explicaţii.

“Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijență, au tot dreptul cei care au criticat.

Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor, nu”, a mai declarat Florin Roman.