Cea de-a noua ediție a competiției de gimnastică artistică pentru junioare Cupa ”Nadia Comăneci” a început vineri, 19 mai 2023, în sala de gimnastică ce poartă numele Zeiței de la Montreal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Onești. Peste 80 de tinere gimnaste sunt înscrie în competiția care marchează totodată și 50 de ani de activitate sportivă și performanță a CSM Onești.

 

La deschidere au partipat nume importante din gimnastica românească, dar și reprezentanți de marcă ai autorităților locale, susținători ai sportului de performanță din orașul de suflet al Nadiei Comăneci.

Participă nume importante

Peste 80 de tinere gimnaste din toată țara au călcat vineri, 19 mai 2023, pe urmele Nadiei Comăneci, în cadrul competiției de gimnastică artistică Cupa ”Nadia Comăneci” – Ediția a IX-a. Tinerele gimnaste sunt înscrise în concurs la următoarele categorii: junioare 3 – nivel 7-9 ani, junioare 3 – nivel 6-10 ani, junioare 2 – nivel 5-11 ani și junioare 2 – nivel 4-12 ani. Competiția este organizată de Fundația ”Nadia Comăneci” și CSM Onești, cu sprijinul Primăriei Onești.

La deschiderea evenimentului au participat Ingrid Istrate – Director General CSM Onești, Laurențiu Neghinea – Primarul municipiului Onești, Dragoș Banea – europarlamentar din Onești, Mircea Fechete – deputat, Claudiu Năstase – Secretar de Stat, Autoritatea pentru Administratea Activelor Statului, Gabriel Lupu – Subprefect Bacău, Valentin Ivancea – Președinte Consiliu Județean Bacău, Elena Pascu Apăvăloaie – consilier local, inițiatoarea proiectului 18 iulie – Ziua Oneștiului.

Ediția din acest an se bucură de prezența a numeroase foste mari gimnaste atât în rândul comsiei de arbitraj a competiției, precum și în rândul antrenorilor ale căror gimnaste sunt înscrise în concurs. Astfel, marea gimnastă Larisa Iordache este prezentă pentru prima dată în calitate de antrenoare la competiția de la Onești. Printre antrenoarele prezente se află și alte nume mari din gimnastica românească, precum Silvia Zarzu, Lăcrămioara Moldovan (Filip) sau Corina Ungureanu.

50 de ani de performanță CSM Onești

Ediția din 2023 a competiției Cupa ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a reprezentat și un moment aniversar: sărbătorirea a 50 de ani de activitate și performanțe a Clubului Sportiv Municipal Onești.
” Rezultatele excepţionale au avut mereu modelul NADIEI COMĂNECI, Preşedinta de Onoare a unui club care reprezintă cu adevarat excelenţa, absolutul, acel „10 al Perfecţiunii” care ne-a oferit şansa sa ne punem ca motto: „ Mereu spre vârf şi chiar dincolo de el” reprezintă un exemplu pentru tot sportul românesc. Este remarcabilă evoluţia fiecarei secţii din aceşti ultimi 14 ani când am demonstrat că am respectat tradiţia, munca şi rezultatele celor dinaintea noastră, onorându-i şi uneori chiar depaşindu-i în performanţe”, a declarat Ingrid Istrate – Director General CSM Onești.

Mesajul Nadiei Comăneci pentru CSM Onești

Nadia Comăneci nu a putut fi prezentă la eveniment, dar a transmis un mesaj.

”Anul acesta avem un motiv în plus de bucurie. Sărbătorim împreună 50 de ani de activitate și performanță a Clubului Municipal Onești.

Așa cum bine știți, mă leagă multe amintiri frumoase de CSM Onești. Aici am pătruns prima data în universul minunat al gimnasticii artistice, aici mi-am descoperit talentul și puterea de a face performanță în gimnastică.

”La mulți ani” Clubului Municipal Onești! Felicitări pentru jumătate de secol de performanțe deosebite, nu doar în gimnastică, ci și în celelalte discipline sportive. CSM Onești este unul dintre marile cluburi din țara noastră care au făcut istorie în sportul românesc.

Sportivii de la CSM Onești au reușit să ducă numele României pe cele mai înalte trepte ale sportului mondial și ne-au făcut mândri că suntem români. Felicitări doamnei director, și bunei mele prietene, Ingrid Istrate pentru măiestria de a coordona activitatea CSM Onești! Felicitări tuturor antrenorilor pentru implicare și devotament! Și felicitări tuturor sportivilor clubului pentru performanțele excepționale obținute de-a lungul timpului!”, a transmis Zeița de la Montreal.

Cupa „Nadia Comăneci”, ediția 2023 este organizată de Primăria Onești și se bucură de susținerea Chimcomplex, Roserv Green Energy, International Alexander, Nevila, Hotel Trotus, Boromir, Dedeman, Fundația Țiriac. Ca în fiecare an, publicațiile Evenimentul zilei, Capital, Infofinanciar, Infoactual sunt alături de gimnastică și Cupa Nadia Comăneci.