Managerul Spitalului Colentina a fost dat afară! Senatorul Daniel Zamfir a răbufnit: Marea mizerie PNL-USR de la București

Unul dintre cei mai buni manageri de spital din Capitală a fost dat afară de PNL-USR, acuză senatorul social-democrat Daniel Zamfir. El spune că acest lucru s-a întâmplat luni, 20 iunie.

Concret, este vorba despre doctorul Victor Cauni, despre care senatorul PSD spune că s-a zbătut foarte mult pentru Spitalul Colentina. Social-democratul a adăugat că acesta este ”un manager cum rar am mai întâlnit”.

”Marea mizerie PNL-USR de la București. Astăzi (luni – n.r.), unul dintre cei mai performanți manageri de spital din București, dr Victor Căuni a fost dat afară de majoritatea PNL-USR de la București. Faptul că dr Căuni s-a „încăpățânat” să se deschidă spitalul în pandemie să poată fi tratați și bolnavii cronici, pot să va spun, cu mâna pe inima, pentru că îl cunosc personal și știu cât s-a zbătut pentru spitalul Colentina, că este un manager cum rar am întâlnit”, se arată într-o postare pe Facebook a senatorului social-democrat.

Alianța PNL-USR nu este pe înțelesul social-democratului

În mesajul publicat pe pagina sa de socializare, senatorul Partidului Social Democrat (PSD), Daniel Zamfir, spune că nu înțelege alianța dintre cele două formațiuni politice.

”Ce-i leagă oare, atât de tare, pe peneliști și useristi din București să rămână mâna-n mâna sub comandă lui NIMICusor? Am pretenția că înțeleg multe lucruri în politică, dar alianța penelistilor cu useriștii și nefericitul primar general e peste puterea mea de înțelegere”, a fost mesajul social-democratului.

Doctorul Victor Cauni a devenit directorul medical al Spitalului Colentina în 2020

La mijlocul lunii octombrie 2020, doctorul Victor Cauni a fost ales drept noul director medical al Spitalului Colentina, după ce fostul director medical, prof. dr. Sabina Zurac, și-a dat demisia.

La momentul respectiv, prof. dr. Sabina Zurac își anunțase demisia de la începutul lunii octombrie, însă cei de la ASSMB nu au reușit să găsească un înlocuitor motiv pentru care medicul a rămas în funcție până vineri, 16 octombrie.

De asemenea, motivele pentru care prof. dr. Sabina Zurac și-a dat demisia nu sunt cunoscute, însă s-a considerat că la baza deciziei au stat nemulțumirile cu privire la faptul că Spitalul Colentina a redevenit exclusiv spital suport COVID și astfel pacienții cronici nu au putut fi tratați în unitatea spitalicească.