Adevărul despre demisia Monei Nicolici de la Antena 1, după nouă ani de succes

Adevărul despre demisia Monei Nicolici de la Antena 1, după nouă ani de succes! Mona Nicolici a vorbit recent despre plecarea ei de la Antena 1. Ea a explicat și cum a marcat-o decizia respectivă din punct de vedere emoțional. Plecarea ei a fost urmată de o serie de întrebări, revelații și momente dificile.

Se pare că jobul de jurnalistă a stresat-o enorm. Deși își iubea meseria și era mereu profesionistă și perfecționistă, era stresată. Ajunsese să fie obsedată de locul de muncă. Era obosită și avea adesea coșmaruri că întârzie pe platourile de filmare. A decis să demisioneze înainte de a fi concediată.

„Plecarea mea din Antena 1 m-a marcat din alt punct de vedere. Nu pentru că nu mai eram. Pentru mine n-a fost niciodată important că sunt la televizor. Pentru mine era o meserie. O iubeam atât de mult încât ani la rând mă visam în studioul de știri. Mă trezeam noaptea transpirată. Visam că nu reușeam să intru la ora 19:00 punct.

Asta a fost greu pentru mine, însă un moment mai dificil a fost când am vrut să renunț prima dată. De când m-am angajat în Antenă, și eu m-am angajat în Antenă destul de târziu, adică mult după ce s-a lansat, pentru că în prima parte eu am vrut să fiu doar colaborator și a fost decizia mea. Pe principiul că mai bine plec eu când vreau decât să mă dea ei afară.

Pentru că n-aveam încredere în mine. Na, era greu să răzbați în lumea aia și a fost momentul în care am lăsat casetele la ora 1 noaptea pe biroul șefului meu și cu un bilet: ”Eu am plecat”. Mi-am dat demisia pentru că nu mai puteam, din pricina oboselii, din pricina oboselii, faptului că nimeni nu te ajuta cu nimic.

Învățam singură, era foarte greu, a fost greu la început, în fine, da, a fost frumos și ăla a fost momentul în care am zis că nu-i de mine, gata. A doua zi dimineață trebuia să fi fost pe post, să prezint programul și m-am trezit și am stat și m-am uitat să văd cine intră în locul meu, acolo a fost greu, acolo a fost greu să mă uit, că de fapt lucrurile merg și fără mine, lucrurile merg în continuare”, a povestit ea în cadrul podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene” de pe canalul de YouTube „Altceva cu Adrian Artene”.

Vă amintim că Mona Nicolici a făcut parte din echipa Antena 1 din 1992 până în 2001, apoi s-a alătura B1 TV. Între anii 2004 – 2006, a fost consilier de comunicare al Ministerului Economiei.

Celebritatea Monei Nicolici a fost o povară pentru familia ei

În cadrul acelui podcast, vedeta a vorbit și despre faimă. Ea și-a asumat reversul medaliei. A fost conștientă că a fi persoană publică are și minusuri, nu doar plusuri. Pentru familia ei, însă, a fost dificil. Copiii ei au simțit presiunea succesului ei.

Ea îi sfătuiește pe cei care își doresc să fie „foarte cunoscuți” să aibă mare grijă pentru că „este greu, este foarte greu și dacă nu ești un om echilibrat nu poți să duci.”

„Pentru mine a fost ușor pentru că mi-am asumat asta ca pe ceva care face parte din viața mea. Însă pentru familia mea nu a fost ușor și nu-i ușor pentru niciun bărbat să trăiască lângă o femeie atât de cunoscută.

N-au fost reproșuri dar se simțea și, în timp, asta a creat distanțare, frustrări. Mă gândeam la Vlad (fiul Monei Nicolici – n.red.) care s-a născut când eu eram deja pe sticlă. Era ca și cum el se trezea, se așeza în fața televizorului și o vedea pe mama. Era o normalitate. (Copiii – n.red.) au simțit presiunea numelui.

Apropo de cei care își doresc să fie foarte cunoscuți. Mare grijă ce vă doriți pentru că este greu, este foarte greu și dacă nu ești un om echilibrat nu poți să duci. Nevoia asta de a fi cunoscut vine dintr-o lipsă de fapt și când nu te mai recunoaște lumea sau când nu mai ești acolo și când trebuie să faci altceva e foarte greu”, a explicat celebra jurnalistă.