Fondatorul exchange-ului de criptomonede Binance a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă!

Changpeng Zhao, cunoscut şi drept CZ, are o avere de cel puţin 96 miliarde dolari

Este vorba despre Changpeng “CZ” Zhao (44 de ani), a cărui avere a urcat la cel puţin 96 de miliarde de dolari, indică cel mai nou index Bloomberg al miliardarilor, potrivit CNN.

Changpeng Zhao (Sursa: Binance.com)

Primele locuri în clasament sunt ocupate de Elon Musk (272 miliarde dolari), Jeff Bezos (191 miliarde de dolari) și Bernard Arnault (170 miliarde de dolari).

Changpeng Zhao este pe poziţia a 11-a, iar averea sa rivalizează cu cea a lui Larry Ellison, fondatorul Oracle.

Nu este singurul nume important din lumea criptomonedelor care a intrat în rândul miliardarilor planetei. În 2021, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Vitalik Buterin, creatorul criptomonedei Ethereum, sau Brian Armstrong, fondatorul exchange-ului Coinbase.

Nu e interesat să-şi păstreze averea şi insistă pentru donaţii şi filantropie

“Nu vă gândiți la clasamente. Concentrați-vă să ajutați cât mai mulți oameni”, a scris Changpeng Zhao pe Twitter, luni, după ce clasamentul Bloomberg a fost dat publicităţii.

“Părere nepopulară: în loc de clasamente ale bogăției, ar trebui să avem clasamente ale donațiilor și eforturilor filantropice”, a fost un alt mesaj al miliardarului, postat marţi.

“CZ intenționează să-și doneze mare parte din avere, chiar și 99%, la fel ca alți antreprenori și fondatori”, a precizat un purtător de cuvânt al Binance pentru jurnaliştii CNN.

A crescut într-o familie de imigranți chinezi în Canada

Changpeng Zhao a crescut într-o familie de imigranți chinezi în Canada și a lucrat în trecut la McDonald’s pentru a contribui la cheltuielile casei. După ce a studiat la Universitatea McGill, a lucrat la Bursa de Valori din Tokyo și Bloomberg.

El a lansat Binance în anul 2017, acesta devenind treptat unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume.

“A aflat despre Bitcoin în 2013, în timpul unui joc de poker, iar apoi s-a decis să se dedice complet domeniului. (…) Și-a vândut chiar și apartamentul pentru a cumpăra Bitcoin”, se arată într-o postare pe blogul companiei Binance.