Hackerii lovesc din nou! Au furat peste 600 de milioane de dolari în criptomonede

PolyNetwork a anunțat, prin intermediul unei scrisori postate pe Twitter, că zeci de persoane sunt afectate de ultimul atac cibernetic. Reprezentanții site-ului mai spun că hackerii au găsit o modalitate de a intrat în sistemul de securitate și de a fura mii de jetoate digitale. Valoarea acestora este de peste 600 de milioane de dolari, motiv pentru care acest jaf poate fi considerat cel mai mare furt de criptomonede.

Bloomberg.com notează că PolyNetwork este un furnizor de finanțare descentralizată care permite utilizatorilor să mute jetote dintr-un blockchain în altă rețea.

Au fost găsite datele atacatorului

Tot pe Twitter, compania de cercetare a securității SlowMist a postat un mesaj în care precizează că email-ul atacatorului, adresa IP și amprentele dispozitivului au fost găsite. În același timp, compania spune că atacul a fost, cel mai probabil, unul organizat și planificat pe termen lung.

Schimburile cu criptomonede, inclusiv Binance, sunt implicate în susținerea PolyNetwork, a declarat directorul executiv Binance, Changeng Zhao, pe Twitter.

“Hackerul a început să folosească schimburile descentralizate pentru a face conversia bunurilor furate în alte bunuri, inclusiv criptomonedele stabile (stablecoins)”, a declarat, într-un mail, Tom Robinson, cofondator Elliptic. “Tokenurile precum criptomonedele stabile pot fi, teoretic, reținute de emitenți, ce ar putea duce la returnarea lor către proprietarii de drept. Însă acest lucru nu este posibil pentru Ether-ul furat, deși ar putea fi posibil să reții aceste fonduri dacă sunt trimise către un schimb de criptomonede centralizat cu scopul de a fi retrase în bani gheață”, mai spune el.

Compania victimă a postat pe Twitter încă un mesaj în care îi cere hoțului să înapoieze bunurile furate în mod voluntar și să stabilească comunicarea. Scrisoarea susținea că cele două părți ar trebui să găsească o soluție, implicând, de asemenea, că aplicarea legii ar urmări suspectul indiferent de locul în care trăiesc.