PayPal are planuri mari în următoarea perioadă pe care deja a început să le pună în practică. Mai exact, potrivit ultimelor informații, furnizorul global de plăți este în proces de recrutare pentru mai multe poziții legate de criptomonede în birourile sale din Irlanda. Totodată, sursa citată a mai subliniat faptul că, în continuare, ambițiile companiei pe piața activelor digitale în creștere rapidă.

Anuțul a fost făcut de Irish Independent, cu sediul la Dublin. Sursa citată a anunțat în cursul zilei de duminică că PayPal încearcă să îndeplinească diverse roluri axate pe cripto în conformitate, anti-spălare de bani și dezvoltare de afaceri pentru birourile sale din Dublin și Dundalk.

Totodată, PayPal a mai lansat și o unitate de afaceri dedicată cripto și blockchain la începutul acestui an pentru a-și susține incursiunea în criptomonede, care a început inițial în octombrie 2020, permițând clienților din Statele Unite să cumpere bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), Bitcoin Cash ( BCH ) și Litecoin ( LTC ).

Noi beneficii pentru clienții PayPal 

În luna martie a acestui an însă, lucrurile s-au extins. Compania a decis să permită clienților din SUA să plătească bunuri și servicii folosind deținerile lor de active digitale. Două luni mai târziu, PayPal a spus că le va permite clienților să-și retragă criptomonedele în portofele terților .

Dan Schulman, CEO PayPal, a oferit o serie de declarații în acest context. Acesta a declarat în aprilie că afacerea criptografică a companiei sale a depășit toate așteptările în primele șase luni de operațiuni.

În același timp, el a mai subliniat faptul că utilizarea rapidă a activelor digitale precum Bitcoin și Ether a coincis cu o creștere masivă a prețurilor care a împins piața globală a criptomonedelor la o evaluare de aproape 2,6 trilioane de dolari. Deși prețurile s-au corectat brusc între mai și iulie, piețele criptografice par să fi găsit un nivel inferior și acum merg din nou în sus .

De menționat este faptul că, în timpul apelului trimestrial de câștig trimis de PayPal săptămâna trecută, Schulman a indicat că serviciul de tranzacționare criptografic al companiei va veni în Regatul Unit în viitorul foarte apropiat. El a mai sublniat faptul că aceste actualizări ar permite o procesare mai rapidă a plăților.