Ministerul Energiei anunță că etapa de analiză a celor 2.536 de dosare înscrise în cadrul programului de finanţare Electric-Up a fost finalizată. Totodată, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de resort, au fost transmise şi notificări în vederea clarificării dosarelor incomplete.

În ceea ce privește cea de a doua etapă din acdrul programului Electric-Up, potrivit sursei citate, aceasta constă în transmiterea şi evaluarea proiectelor tehnice. În acest sens, toate persoanele care au aplicat trebuie să verifice periodic conturile de utilizator, să se conformeze mesajelor primite şi să răspundă în termenele prevăzute de ghidul programului de finanţare, recomandă reprezentanţii instituţiei.

În acelși timp, Ministerul Energiei anunță că prin Direcţia Eficienţă Energetică, va veni în întâmpinarea solicitărilor celor care au depus pentru a finaliza cu succes aplicaţiile.

Ajutor de la stat pentru întreprinderile mici și mijlocii

Amintim faptul că perioada de înscriere în cadrul primei sesiuni a programului Electric-Up s-a finalizat în data de 3 februarie 2021.

De menționat este faptul că, prin Programul Electric-Up se acordă un ajutor de minimis întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HoReCa. În ceea ce privește suma maximă, aceasta este de 100.000 euro/beneficiar, reprezentând un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Totodată, mai trebuie subliniat și faptul că finanţarea acordată în cadrul programului este destinată instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.