Ministerul Energiei a anunţat luni, 7 iunie, că analiza celor 2.536 de dosare de finanţare depuse în programul ElectricUp va fi finalizată în următoarele săptămâni.

Au fost analizate până în acest moment peste 80% dintre dosare

Până în acest moment, au fost analizate 2.033 de dosare și transmise către aplicanți 498 de solicitări pentru clarificare și completare, au precizat reprezentanţii Ministerului Economiei, prin intermediul unui mesaj pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.

Evaluarea dosarelor depuse pentru finanțare în Programul ElectricUp a început pe data de 09 aprilie 2021, odată cu configurarea accesului în Platforma informatică dedicată programului, se mai arată în mesajul citat.

“Noutăți legate de stadiul programului vor fi publicate în fiecare zi de luni!”, mai afirmă reprezentanţii Ministerului Energiei.

Perioada de înscriere în cadrul primei sesiuni a programului ElectricUp s-a finalizat în data de 3 februarie 2021. Etapele următoare înscrierii sunt cele de analiză şi evaluare, în conformitate cu prevederile ghidului de finanţare, iar în această etapă vor fi solicitate aplicanţilor clarificări şi completări pentru documentele depuse în etapa de înscriere.

Cine poate beneficia de fonduri prin programul ElectricUp?

Prin acest program al Ministerului Energiei se acordă un ajutor de minimis întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HoReCa, în sumă maximă de 100.000 euro/beneficiar, reprezentând un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Finanţarea acordată în cadrul programului este destinată instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

În vederea pregătirii tehnice a proiectelor, aplicanţii au la dispoziţie proiectul ghidului de finanţare „ElectricUp”, precizează Ministerul Energiei.

Sursa foto: Dreamstime