Din 2009, anul în care programul a fost lansat, banca a acordat 500 de credite, în valoare de aproximativ 22 milioane euro. Creditul Prima Casă se poate contracta în lei sau în euro, pe o perioadă de până la 30 de ani.
Suma maximă acordată este de 57.000 euro (sau echivalent în lei) în cazul proprietăţilor vechi şi de 66.500 euro (sau echivalent în lei) în cazul proprietăţilor noi (construite pe baza autorizaţiilor eliberate după data de 22.02.2010, când a intrat în vigoare HG 119/2010; proprietatea poate fi achizionată după finalizarea construcţiei).
Avansul minim necesar este de 5% din valoarea proprietăţii, iar banca va finanţa restul de până la 95%. Dobânzile sunt foarte avantajoase: pentru creditele în euro, dobânda este de 3,99% plus Euribor la 3 luni, iar pentru creditele în lei, dobânda este de 2,5% plus Robor la 3 luni. Clientul nu trebuie să platească niciun comision, înafară de cel de administrare anuală de 0,49% din jumătatea valorii creditului, solicitat de FNGCIMM.
“Programul Prima Casă este foarte important, atât din punct de vedere social, cât şi economic. Acesta este motivul pentru care am decis să suplimentăm plafonul acordării creditelor şi în acelaşi timp, să venim în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri.”, a declarat dl. Pierre Martin, Director General al Credit Agricole Bank Romania.