Cazarea deputaţilor la Hotel Bucureşti în lunile ianuarie şi februarie costă 140 lei/zi în cameră cu un pat şi 245 lei/zi pentru cameră dublă în regim single.

Tarifele stabilite pentru cazarea deputaţilor la acest început de an în contractul renegociat de Camera Deputaţilor cu S.C. Bucureşti Turism S.A este mai mic faţă de cel de anul trecut, a declarat secretarul Camerei, Dumitru Pardău.

“S-a renegociat pentru perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2010 tariful de cazare al deputaţilor cu S.C. Bucureşti Turism S.A. Acest contract reprezintă baza de pornire în negocierea cu alte unităţi hoteliere, din această cauză era necesară această revizuire. Este prima dată când tarifele scad, iar începând cu martie, se va renegocia contractul pentru toată perioada anului 2010. În acelaşi timp, s-au făcut adrese şi către celelalte unităţi hoteliere”, a explicat Pardău. Din luna martie 2010, urmează să fie din nou negocieri pentru tarifele de cazare.

Deputaţii se pot caza în orice hotel, dar preţul să nu-l depăşească pe cel de la Hotel Bucureşti

Într-un memorandum intern aprobat de Biroul Permanent se prevede că preţul unei camere cu un pat este de 140 lei pe zi, iar pentru camera cu două paturi este de 245 lei pe zi, iar tarifele nu includ TVA şi taxa hotelieră. La începutul anului 2009 tariful pentru cazarea deputaţilor în cameră dublă în regim single era de 265 lei pe zi, iar, în urma a două renegocieri ale contractului cu Hotel Bucureşti, acest tarif a ajuns întâi la 250 de lei pe zi, iar acum la 245 lei pe zi.

Camera Deputaţilor va lansa, începând din 1 ianuarie, comenzi şi către hotel Monte-Nelly şi Hotel Royal pentru asigurarea continuităţii cazării deputaţilor, potrivit memorandumului BP.

Biroul Permanent a decis, în luna decembrie 2009, că deputaţii pot opta şi pentru alte unităţi hoteliere de cazare, în afara celor din prezent (Hotel Bucureşti, Monte-Nelly şi Royal), cu condiţia ca aceştia să aibă aprobarea chestorilor. Tariful de cazare în orice altă unitate hotelieră va fi mai mic sau cel mult egal cu cel negociat şi contractat la Hotel Bucureşti pentru unitatea de cazare dublă în regim single.

Potrivit legii Statutului deputaţilor şi senatorilor, deputaţilor care nu au domiciliul în Bucureşti li se asigură pe durata mandatului cazare gratuită sau, la alegere, li se acordă pe noapte, pe bază de declaraţie pe proprie răspundere, 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere achitat unui deputat.