Zynga este compania din spatele mai multor jocuri populare pe Facebook, inclusiv Farmville şi Mafia Wars şi are, conform website-ului propriu, 215 milioane de utilizatori activi săptămânal.
Se preconizează că Zynga va vinde numai o mică parte din acţiuni, însă informaţiile sunt încă neoficiale, iar compania şi băncile implicate refuză să comenteze.
Compania de jocuri online trece prin aceleaşi dificultăţi prin care trec şi celelalte companii de jocuri video din cauza riscului scăderii interesului faţă de jocurile proprii în favoarea jocurilor competiţiei. Mai mult, competitorii Zynga se pregătesc şi ei, la rândul lor, să organizeze oferte publice iniţiale, lucru care ar putea aglomera piaţa. PopCap Games, de pildă, care face jocuri pentru Facebook, a declarat la începutul anului pentru Reuters că se va deschide acţionariatului până la sfârşitul acestei veri.
LinkedIn Corp., China’s Renren Inc. Pandora Media Inc. şi Groupon sunt alte companii care au organizat recent oferte publice iniţiale. Investitorii urmăresc să cumpere acţiuni de la reţelele sociale Facebook şi Twitter, însă nu au apărut informaţii cu privire la iniţiative de acest gen din partea celor două.