Deşi suma reprezintă mai puţin decât cele 17,3 miliarde de euro accesate săptămâna trecută, cel mai mare împrumut acordat de BCE băncilor din iunie 2009 încoace, valoarea este încă extrem de mare, scrie ziarul american.

Deoarece utilizarea sumelor din credit implica aplicarea unei dobânzi de 1,75%, se poate prespune că facilitatea de credit este accesată doar de acele bănci care se confruntă cu dificultăţi financiare temporare, pentru o zi sau două de regulă.

Ultimul împrumut sugerează că cel puţin o bancă se confrunta cu probleme serioase la finele lui 2011, care încă nu au fost rezolvate. BCE nu a oferit nicio informaţie cu privire la instituţiile care au accesa împrumutul şi ţara de origine.

Una sau două bănci este posibil să fi accesat facilitatea de credit pentru a îmbunătăţi imaginea bilanţurilor la finalul lui 2011 dar, dacă nivelul sumei luate ca împrumut nu se va reduce zilele următoare, există îngrijorarea că o criză bancară ar putea apărea în unul din cele 17 state ale zonei euro, scrie WSJ.