Sindicaliştii flutură steagurile României, ale Uniunii Europene şi ale federaţiilor sindicale şi poartă veste cu inscripţiile sindicatelor de care aparţin. 

Aceştia au pancarte pe care scrie: "Vrem condiţii de muncă", "Decât autostrăzi blocate, mai bine căi ferate", "Un om avea un cal şi calul nu avea nimic împotrivă", "Viorica 20 20", "Guvernanţii vin şi pleacă, toţi uită de calea ferată", "Jos tăietorii de salarii", "Vrem statutul personalului feroviar", "Opriţi distrugerea căii ferate", "Jos mâna de pe CFR Marfă". 

Mitingul de luni este organizat de Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Transporturi "ELCATEL", Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federaţia Sindicatelor Alfa Transport şi Federaţia Naţională Sindicală din Infrastructura Feroviară, organizaţii grupate în Alianţa Federaţiilor Tehnice Feroviare, împreună cu Federaţia Naţională "Drum de Fier". Organizaţiile sindicale care protestează reprezintă peste 60% din salariaţii feroviari din România.