“Anul acesta am derulat două sesiuni de internship în urma cărora 3 candidaţi au râmas pe poziţii entry-level în cadrul companiei. Succesul înregistrat de acestea şi atitudinea profesionistă a candidaţilor, ne-a determinat să luăm decizia lansării şi a celui de-al treilea program”, a declarat Florentina Greger, Human Resources Manager Zitec.  

Compania a alocat în acest an un buget de 40.000 de euro pentru iniţierea de programe internship. Primele două au fost derulate pe dezvoltare web – tehnologie PHP Drupal şi pe  SEO& Online Marketing, desfăşurându-se pe o perioadă de trei luni. Cel de-al treilea va fi începe în noiembrie şi va fi axat pe programarea PHP Drupal.

„Pentru noul program punem la dispoziţia candidaţilor 5 posturi de Junior Developer pe tehnologie web PHP Drupal. În primul rând, candidatul trebuie să deţină cunoştinţe de bază de PHP şi să aibă în portofoliu proiecte web dezvoltate în această tehnologie. În acelaşi timp, dorinţa de a se dezvolta în domeniul programării web şi interesul de a se alătura echipei Zitec la finalizarea stagiului, reprezintă aspecte importante în procesul de selecţie”, a mai adăugat Florentina Greger.
Aceasta a subliniat că noul internship se va întinde pe o perioadă de şase luni, participanţii beneficiind de un program de lucru part-time şi de flexibilitate pe durata sesiunii de examene, fiind în acelaşi timp remuneraţi.
14 noi angajaţi de la începutul anului
Dincolo de internship-uri, Zitec a alocat în acest an un buget de 5.000 de euro pentru certificări profesionale, cât şi pentru organizarea unor workshop-uri din sfera soft-skills pentru angajaţi. De asemenea, de la începutul lui 2011 compania a recrutat 14 persoane pe posturi  precum PHP Developer, Web Designer, HR Assistant, Quality Assurance Specialist, Account Manager şi Online Marketing Specialist. În prezent, echipa Zitec depășeste 40 de angajați.

„În perioada următoare vom continua procesul de recrutare pentru postul de PHP Developer. Totodată, ne propunem să extindem echipa de programare Drupal prin organizarea internship-ului amintit, dar ne interesează și dezvoltatori pe platforme mobile Android si iPhone”, a mai spus Florentina Greger.

Şi pentru anul viitor, Zitec mizează pe extinderea echipei, menţinând aceiaşi tendinţă de angajare ca şi în acest an.

Compania și-a bugetat pentru 2011 venituri de peste 1,25 milioane euro, în creștere cu 25% față de anul precedent. La 6 luni, estimările sunt confirmate de realizarea unei cifre de afaceri de peste 0.5 milioane euro.