Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, partidul partener al PSD, declanșează atacul la premierul Viorica Dăncilă. Ultimele declarații ale președintelui ALDE relevă susținerea sa pentru președintele PSD, Liviu Dragnea și arată că Viorica Dăncilă va avea mari probleme. Postul său de premier pare pus în pericol.

Preşedintele Senatului,consideră că ar fi fost „utilă” varianta restructurării Executivului, având în vedere că „preşedintele face acelaşi joc de a bloca activitatea Guvernului”, arată stiripesurse.

„Acest subiect ţine aproape exclusiv de resortul premierului, care are responsabilitatea cabinetului. Eu mi-am spus punctul de vedere. Mi-l păstrez. Cred că ar fi fost, în acest moment, utilă o restructurare, dintr-un motiv foarte clar: preşedintele văd că este dispus la fiecare propunere de remaniere care este determinată nu de necesitatea schimbării unor miniştri pentru lipsa de performanţă, ci pentru că urmează să plece la Bruxelles în calitate de eurodeputaţi, sunt motive obiective şi chiar şi în aceste situaţii preşedintele face acelaşi joc, pe care l-a făcut de un an încoace, de a bloca activitatea Guvernului. De aceea cred că soluţia restructurării Guvernului ar fi fost una foarte eficientă, dar, în final, este de resortul premierului”, a declarat Tăriceanu vineri la Senat.

Anterior Liviu Dragnea, a spus, în repetate rânduri, că nu este mulțumit de varianta de interimat aleasă de Dăncilă și că preferă o restructurare.