Zi importantă pentru un fost ministru cu portofoliu important. Cererea formulată de DNA pentru ridicarea iminității demnitarului a fost trecută pe ordinea de zi a Senatului. Este vorba despre situația lui Florian Bodog, fost ministru al sănătății, care este acuzat că ar fi angajat într-un mod abuziv o consilieră, în perioada în care a fost ministru.

Conform procedurii, Biroul Permanent va înainta cererea DNA către Comisia Juridică a Senatului care urmează să îl audieze pe Bodog şi să redacteze un raport. Abia după raportul Comisiei Juridice, solicitarea DNA de ridicare a imunităţii va fi dezbătută şi votată în plenul Senatului, scrie Digi24. 

Cum Parlamentul a intrat în vacanţă, solicitarea DNA nu va avea un răspuns până cel puţin în luna septembrie, când senatorii se întrorc la muncă. La ultima cerere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie înaintată Senatului, în care se solicita ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, procedura a durat mai bine de 7 luni, din noiembrie 2018, până în iunie 2019 când Senatul a respins solicitarea procurorilor.

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului României să formuleze cererea de urmărire penală faţă de un fost ministru, în prezent senator în Parlamentul României – Senat, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, anunță Ministerul Public.