Volodimir Zelenski este în doliu, după ce primul președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, s-a stins din viață!

Publicația Daily Mail scrie că, în cursul zilei de marți, Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au apărut pentru prima dată în spațiul public de la data de 24 februarie, data la care Rusia a invadat Ucraina.

Cuplul prezidențial a fost fotografiat la ceremonia de înmormântare a lui Leonid Kravciuk, care a avut loc la Kiev, iar în imaginile surprinse, soţii Zelenski păreau calmi, dar totodată și epuizați, având în vedere situația în care se află de aproape trei luni de zile.

Volodimir Zelenski, alături de soția sa la înmormântarea lui Leonid Kravciuk

Volodimir Zelenski era îmbrăcat în haine de doliu de această dată și a mers alături de soţia sa spre sicriul fostului lider ucrainean.

La ceremonia de marți au mai participat și alți oficiali ucraineni, inclusiv primarul Kievului, Vitali Kliciko. Menționăm faptul că înmormântarea a avut loc , marţi, în ”Casa ucraineană”, cel mai mare centru internaţional de expoziţii şi convenţii din Kiev.

Referitor la apariţia Olenei Zelenska, menționăm faptul că aceasta are loc la o lună distanță după ce Prima Doamnă a dezvăluit că a vorbit doar la telefon cu soţul ei de când a izbucnit războiul.

Olena Zelenka s-a reîntors la Kiev?

Ea mai declara atunci că se teme constant de faptul că prezența ei și a copiilor săi la Kiev îi va expune pericolului de a fi uciși. În acest sens, nu este încă clar dacă Olena Zelenska s-a întors definitiv la Kiev sau dacă a ales doar să fie alături de soțul ei într-un moment atât de dificil.

Pe de altă parte, sursa citată precizează că cuplul prezidenţial a petrecut cel puţin cele şase săptămâni departe unul de celălalt, având în vedere declarațiile Primei Doamne a Ucrainei.

Amintim faptul că Leonid Kravciuk, primul preşedinte al Ucrainei, după ce ţara a obţinut independenţa după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991 s-a stins din viață la data de 10 mai.

El a deținut această funcție până în anul 1994 și a încetat din viață la vârsta de 88 de ani. Presa din Ucraina scria că acesta ar fi murit după o”suferinţă îndelungată”.