„În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul Coronavirus, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu responsabilităţi în gestionarea acestui tip de eveniment, monitorizează permanent situaţia la nivel judeţean. Reamintim comunităţii sibiene că, în acest moment, în judeţul Sibiu nu există nicio persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19 şi nu există persoane care să se afle în carantină. Astăzi 28 februarie, 56 de persoane sunt monitorizate la domiciliu pe raza judeţului Sibiu”, se arată în comunicatul de presă al ISU Sibiu, potrivit agerpres.ro

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă

Potrivit sursei citate, “în ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al judeţului Sibiu nu a fost primit niciun apel la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 cu privire la aspecte referitoare la Coronavirus”.

Persoanele care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

„Rugăm cetăţenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE. Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 şi 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă. Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetăţenilor şi nu este un număr de urgenţă! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112”, precizează autorităţile române.