Comparativ cu primul trimestru al anului 2021, numărul de postări șterse de pe Facebook a fost aproape dublu în primul trimestru al acestui an.

Cât de mare ar fi creșterea raportată la anul trecut?

În jurul a 21,7 milione de postări au fost găsite că nu respectau respectivele reguli cu privire la violență și la incitarea la violență, pe platforma Facebook a anunțat Meta. Toate acestea având loc doar în primul trimestru al acestui an.

Dacă anul trecut au fost înregistrate doar 12,4 milioane de postări ce s-au abătut de la reguli și care în final au fost eliminate, anul acesta, cifra imensă ar scoate la iveală o creștere masivă, una aproape dublă o arată acest raport scos la iveală de către Meta.

Cum stau lucrurile pe celelalte platforme?

De pe cealaltă platformă Meta s-ar observa un fenomen similar. Pe Instagram au fost înregistrate 2,7 milioane de postări care au încurajat violență, acestea fiind ulterior șterse. Și în cazul acesta a fost observată o uşoară creştere faţă de cele 2,6 milioane de postări din primul trimestrul al anului 2021.

Un raport ar arată cum că peste 98% dintre postările eliminate au fost deja constatate și în același timp raportate de către utilizatorii platformelor gigantului Meta.

Totuși există o lacună a sistemului. În paralel algoritmul cât și moderatorii angajați de companie comit nenumărate greșeli. Postări în jurul numărului de 756.000 au fost șterse în mod nedrept, ele fiind catalogate, eronat, ca fiind avut legătura cu violența. În urma cererilor în cele din urmă, ele au fost restaurate pe platformele Meta.

Scopul acestui raport a fost de a scoate în evidență eforturile susținute pe care Meta încearcă să le realizeze spre a modera cât se poate de mult conținutul de pe platformele sale. În ultimii ani acesta aspect a fost unul sensibil și care a reprezentat un motiv important de critică împotriva platformelor sociale.

Cu acest raport, Meta încearcă să scoată în evidenţă eforturile pe care le face pentru moderarea conţinutului, un aspect sensibil, pentru care platformele sociale au fost foarte criticate în ultimii ani.