O rechemare inițiată de Ford va fi investigată în SUA

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite (NHTSA) a declarat că a deschis o investigație privind rechemarea în service de către Ford Motor a peste 42.000 de SUV-uri, din cauza temerilor legate de o scurgere de combustibil care ar putea duce la un incendiu la motor.

Autoritatea de reglementare în domeniul siguranței auto din SUA a declarat că analizează caracterul adecvat și consecințele în materie de siguranță ale remedierii propuse de Ford pentru rechemarea în service a SUV-urilor Bronco Sport din 2022-2023 și Ford Escape din 2022 cu motoare de 1,5L.

Ford a declarat în cadrul noii sale rechemări că un injector de combustibil se poate fisura, ceea ce duce la o scurgere de combustibil, care ar putea provoca un incendiu sub capotă. Ford a propus o actualizare a software-ului de control al motorului și instalarea unei scurgeri. Compania nu propune înlocuirea injectorului de combustibil fisurat.

Constructorul auto a declarat vineri că va colabora cu NHTSA pentru a sprijini investigația agenției, transmite Reuters.

O rechemare pentru aceeași problemă s-a produs în 2022

De asemenea, producătorul auto a declarat la începutul acestei săptămâni că are cunoștință de cinci incendii sub capotă la vehiculele Escape și Bronco Sport de 1,5L din noua gamă rechemată în service, dar a precizat că nu a avut rapoarte de accidente sau răniri cauzate de această situație.

Actualizarea software-ului va detecta o scădere de presiune în șina de alimentare cu combustibil, oferind un mesaj „Solicitați service” șoferului și va dezactiva pompa de combustibil de înaltă presiune, va reduce puterea motorului și va scădea temperaturile posibilelor surse de aprindere.

În 2022, Ford a rechemat în service aproape 522.000 de Ford Escape 2020-2023 și Ford Bronco Sport 2021-2023 pentru aceeași problemă cu aceeași remediere, a precizat NHTSA.

Ford a informat NHTSA la sfârșitul anului 2022 că a primit 54 de rapoarte care invocau incendii sub capotă la vehiculele Bronco Sport și Escape 2020-2022, echipate cu motorul de 1,5L în America de Nord, împreună cu rapoarte de patru răniți în două incidente.