Zeci de joburi îi așteaptă pe românii specializați în mentenanța aeronavelor. În cadrul unui eveniment de recrutare ce va avea loc vineri în Capitală, compania aeriană Ryanair va desfășura primele interviuri ale candidaților interesați.

Compania aeriană caută specialiști în mentenanța aeronavelor

Procesul de recrutare vizează mai multe categorii de personal calificat precum ingineri cu licență B1/B2, mecanici de aviație, structuriști și personal logistică, se arată într-un comunicat al companiei aeriene. Un aspect important menționat este acela că pentru ocuparea unei poziții în cadrul companiei este necesară experiența anterioară în întreținerea aeronavelor.

„Candidații selectați își vor desfășura activitatea într-una dintre bazele de întreținere și reparații ale operatorului aerian din Scoția, Lituania, Polonia, Spania, Germania sau Irlanda.

Dat fiind specificul sezonier al activității de mentenanță aeronave, programul de lucru se întinde pe doar 9 din 12 luni, în timpul verii angajații beneficiind de 3 luni de concediu plătit, în plus față de cele 2 săptămâni libere oferite în perioada sărbătorilor de iarnă”, se arată în documentul citat.

Ce salarii și facilități primesc angajații

De asemenea, având în vedere necesitatea relocării, costurile cu transportul către baza de mentenanță din Europa, cazarea și diurna vor fi suportate de angajator, iar în funcție de nivelul de calificare și experiență, salariile oferite pot depăși cu mult media europeană pentru această categorie de personal.

Pentru întreținerea flotei, planificate să ajungă la peste 600 de aeronave în următorii ani, compania aeriană desfășoară activități de mentenanță atât în facilități proprii, cât și la parteneri externi. În cadrul celor șase baze pe care le operează, în Uniunea Europeană și Regatul Unit, Ryanair Heavy Maintenance Group are peste 1500 de angajați care generează anual mai mult de 1 milion de ore de manoperă.

Ryanair Holdings este cel mai mare grup de companii aeriene din Europa și compania-mamă a Ryanair, Ryanair UK, Buzz, Lauda și Malta Air. Companiile din portofoliul Ryanair Holdings conectează peste 40 de țări. Cei 17.000 de profesioniști în domeniul aviației, cu înaltă calificare, angajați în cadrul grupului operează și întrețin una dintre cele mai noi flote, care cuprinde peste 500 de aeronave și este în continuă creștere. Ryanair operează mai bine de 2500 de zboruri zilnice de pe 230 de aeroporturi.