Peste 60 de deținuți, dar și doi polițiști de la Penitenciarul Bistrița au fost confirmați cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Bistriţa, săptămâna trecută, doi deţinuţi care prezentau simptome au fost fost confirmaţi pozitiv la testul pentru  SARS-CoV-2. În următoarele zile au fost testaţi şi ceilalţi deţinuţi, iar rezultatul a arătat că 63 erau pozitivi.

Polițiști confirmați pozitiv

În urma testărilor realizate la nivelul unităţii, au fost depistaţi pozitiv şi doi poliţişti de penitenciare.
Deținuții au fost repartizați în camere separate, iar starea lor de sănătate este bună, cei mai mulţi fiind asimptomatici, se arată în comunicatul de presă.
“Deţinuţii confirmaţi pozitiv au fost repartizaţi în camere separate, fiind suprevegheaţi în permanenţă de către personalul medical al unităţii. Starea de sănătate a deţinuţilor confirmaţi pozitiv este bună, majoritatea fiind asimtomatici. Menţionăm că procentul de vaccinare al deţinuţilor este de 88%. Din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât măsuri de informare a Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa, precum şi demersuri stabilite prin planurile de măsuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spaţiilor. S-au făcut demersuri pentru transferarea tuturor deţinuţilor confirmaţi pozitiv, această activitate fiind în desfăşurare”, a transmis Penitenciarul Bistriţa.

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 145 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.