Cinci curse München-Bucureşti şi trei curse Bucureşti-Frankfurt şi retur sunt anulate astăzi, au precizat reprezentanţii Companiei Naționale Aeroporturi Bucureşti. Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014. Într-o declaraţie a sindicatului se arată că toate zborurile Lufthansa pe distanţe scurte şi lungi din afara Germaniei vor fi afectate în urma continuării grevei, care ar urma să se încheie joi la ora 22.59 GMT.

Lufthansa a anunţat miercuri că a anulat 876 din cele aproximativ 3.000 de zboruri, fiind afectaţi aproximativ 100.000 de pasageri iar şeful companiei germane a avertizat că mişcarea de protest va costa Lufthansa între şapte şi nouă milioane de euro zilnic. Greva de joi a fost anunţată de sindicat după ce un tribunal german a respins obiecţiile operatorului aerian, care a cerut oprirea mişcărilor de protest.
Greva a început la miezul nopţii şi afectează plecările de pe aeroporturile din Germania, inclusiv 51 de zboruri pe distanţe lungi.

Lufthansa a dat asigurări că zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines nu vor fi afectate. Personalul Lufthansa a decis să intre în grevă în urma eşecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă pentru cei 5.400 de piloţi şi copiloţi.

Sindicatul Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o îngheţare a salariului. Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost. (Agerpres)