Cine trebuie să se prezinte la DNA

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este așteptat mâine la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Surse judiciare spun că preşedintele Senatului trebuie să dea explicaţii în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale.  Este vorba despre faptul că ar fi refuzat să elibereze din funcţie un senator care a fost declarat incompatibil de Instanţa Supremă.

A mai fost citat și în luna ianuarie

El a fost chemat atunci la audieri în calitate de suspect la Parchetul General pentru fapta de abuz în serviciu, în legătură cu mandatul de al lui Cristian Marciu. Senatorul Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă.

Ce s-a întâmplat în 2015

În anul 2015, la vremea când era vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu, Cristian Marciu ar fi încheiat niștre contracte cu unități din subordinea aceluiași Consiliu Județean, în contract acesta fiind trecut practic ca persoană fizică autorizată.

Astfel, în anul 2017, la doi ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, Agenția Națională de Integritate trimite oficială o scrisoare și a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu. Astfel, Cristian Marciu este în continuare senator PSD.