YouTube a lansat youtu.be, un serviciu de scurtare a link-urilor menit să aducă utilizatorilor stabilitate, securitate şi rapiditate, conform unui post de pe blogul oficial al companiei.

YouTube a lansat acest serviciu, care scurtează adresa unui clip postat pe site, venind în sprijinul utilizatorilor serviciului de microblogging Twitter, care nu pot să posteze decât texte de maximum 160 de caractere.

„Am lansat Youtu.be pentru utilizatorii noştri, iar când veţi vedea un link sub această formă veţi ştii clar că este un videoclip YouTube”, scrie pe blogul oficial Vijay Karunamurthy, Engineering Manager.

Pentru scurtarea automată a linkurilor YouTube trebuie activată opţiunea AutoShare. În momentul când utilizatorul adaugă că favorit un clip, acesta va fi modificat automat cu link-ul scurtat.

Pentru a folosi youtu.be manual, se ia un URL-ul ca acesta „http://www.youtube.com/watch?v=FdeioVndUhs” şi se înlocuieşte http://www.youtube.com/watch?v= cu „http://youtu.be/”. Rezultatul va fi „http://youtu.be/FdeioVndUhs”.

Serviciul Youtu.be a fost lansat la o săptămână după ce Google a anunţat un serviciu similar Goo.gl. Acesta este disponibil, în prezent, numai prin intermediul Google Toolbar şi Feedburner.

SURSA: youtube-global.blogspot.com