orlando.ro citează surse din cadrul MediaCafe, regia care vinde publicitate pentru Yahoo. 
Conform informațiilor de pe rotld.ro, domeniul yahoo.ro a fost cumpărat de compania Yahoo dinainte de anul 2001.
Serviciul de e-mail va fi tot în limba română, iar pagina va conține știri din mai multe domenii, exact ca "pagina-mamă".
Despre lansarea portalului yahoo.ro se vorbeşte din anul 2008 atunci când bloggerul Bobby Voicu a fost numit manager Yahoo! România.  Obiectivul era ca portalul yahoo.ro să se lanseze în toamna anului 2008, însă acest lucru nu s-a întâmplat.  Criza economică a fost responabilă pentru amânarea planurilor Yahoo!. După numai opt luni în fruntea Yahoo! Romania, Bobby Voicu a anunţat că nu mai reprezintă  portalul în ţară.

Pe parcursul anului trecut s-a tot vorbit de lansarea Yahoo.ro, fie în primăvară, apoi în luna iulie, pentru că în cele din urmă să se stabilească ca dată de lansare luna noiembrie. Yahoo.ro nu s-a lansat nici în noiembrie, ceea ce pune mari semne de întrebare în privinţa lansării anunţate pentru luna viitoare.

Mihai Fanache, manager al MediaCafe, regia care vinde publicitate pe site-urile Yahoo! în România susţine că site-ul va fi lansat şi acesta va fi similar cu cele din Olanda, Turcia, Suedia şi Norvegia.

Site-urile Yahoo! Suedia şi Norvegia sunt foarte simple în comparaţie cu Yahoo.com, iar pe prima pagină apar ştiri de la principalele cotidiene.  Yahoo.ro va avea aceeaşi structură simplă, cu puţine categorii, iar ştirile vor fi asigurate de principalele agenţii de presă.

Serviciile Yahoo! (mail şi messenger) sunt folosite de peste şapte milioane de persoane. Despre o versiune în limba română  a Yahoo! Messenger nu se pune încă problema.