Cartea, cu titlul ‘Xi Jinping: Guvernarea Chinei’, publicată la începutul lunii noiembrie, este de fapt al doilea volum al lucrării cu acelaşi titlu publicată în 2014 şi care a fost şi ea promovată de regim, atât în interiorul, cât şi în afara ţării, fiind tradusă în 21 de limbi. Noua carte abordează 17 teme distincte şi conţine 99 de discursuri, conversaţii, indicaţii şi scrisori ale lui Xi, redactate în perioada 18 august 2014 – 29 septembrie 2017. 

O directivă trimisă de Biroul General al Comitetului Central (CC) al Partidului Comunist Chinez (PCC) către diverse filiale locale şi regionale ale formaţiunii invită la studiul acestei cărţi şi insistă că ‘este sarcina esenţială a întregului PCC să studieze gândirea politică a lui Xi Jinping cu privire la socialismul cu caracteristici chineze pentru o nouă eră’. 

Comitetul Central adaugă că lucrarea ar trebui citită în şcolile de partid la toate nivelurile, precum şi în comitetele de formare, academiile pentru cadrele de conducere şi cele de studii politice.

AGERPRES