Potrivit unui comunicat de presă al Xerox, postat pe site-ul companiei, noul raport valabil pentru anul 2011 ilustrează modul în care inovaţia continuă sprijină soluţiile companiei pentru protecţia mediului, ce au la bază conceptul numit "triple bottom line".

Cu ajutorul tehnologiei pe bază de cerneală solidă, care presupune mai puţine deşeuri (tonere şi ambalaje), Xerox şi-a redus emisiile cu efect de seră în proporţie de 31%, faţă de nivelul din 2002. Acesta a fost rezultatul îmbunătăţirii eficienţei energetice a noilor tehnologii şi al metodelor riguroase de management al energiei.

Raportul "Global Citizenship 2011" este organizat în patru secţiuni: sprijinirea clientului, îmbunătăţirea locului de muncă, conservarea planetei şi dezvoltarea comunităţii.

Xerox a obţinut, timp de cinci ani consecutiv, certificarea Technology Service & Support (CTSS) – Service şi Asistenţă Tehnologică, de la J.D.Power and Associates, iar de-a lungul timpului prin programul "Community Involvement" (Implicarea în Comunitate) compania a finanţat peste 18.000 de proiecte, susţinute de 400.000 de angajaţi.

Cu o cifră de afaceri de peste 16 miliarde dolari, corporaţia Xerox este prezentă în 160 de ţări şi are peste 130.000 de angajaţi.

Xerox România şi Republica Moldova sunt subsidiare ale Xerox Corp., lider mondial în managementul documentelor. În România, Xerox este prezentă de peste 40 de ani, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de servicii de management al documentelor şi pe cea de imprimare.