Potrivit surselor, Mondelez, care produce biscuiţii Oreo şi ciocolata Cadbury, a trimis o scrisoare către Hershey în care propune o fuziune a celor două companii. WSJ nu precizează care sunt termenii ofertei prezentate de Mondelez. 

Dezvăluirea acestor informaţii a făcut ca preţul acţiunilor Hershey să crească cu 21% până la un nivel record de 117,79 dolari. Pe baza cotaţiei înregistrată miercuri seară de acţiunile Hershey, compania are o valoare de piaţă de aproximativ 21 de miliarde de dolari, faţă de 69 de miliarde de dolari pentru Mondelez. 

Orice tranzacţie care vizează Hershey va depinde de aprobarea Hershey Trust, care deţine doar 8,4% din acţiunile ordinare ale companiei dar 81% din drepturile de vot. În trecut, Hershey Trust s-a opus ideii de vânzare a companiei însă potrivit surselor citate de WSJ, Mondelez a promis că va proteja locurile de muncă, după fuziunea celor două companii, că va muta sediul global al grupului în oraşul Hershey, Pennsylvania,şi chiar că va schimba numele companiei în Hershey. 

Mondelez România (fosta Kraft Foods România – n.r.) are în portofoliu mărci precum Jacobs, Nova Brazilia, Milka, Poiana, Africana, LU Pepito, LU Pim's, Barni, Oreo, Tuc, Belvita, Tassimo, şi face parte din Mondelez International Inc., unul din liderii mondiali în industria snack-urilor, cu venituri de 34 de miliarde de dolari în 2014. 

AGERPRES