"Baza va contribui la economia locală prin facilitatea de locuri de muncă indirecte în cadrul aeroportului în transporturi şi în industria de turism. La nivelul întregii ţări, operaţiunile Wizz Air au susţinut crearea a mai mult de 3.300 de locuri de muncă în domeniile complementare. Baza din Sibiu va fi operaţională din 19 august", au spus aceştia.

Cele patru noi rute vizează Nuremberg, Munchen – Memmingen, Milano – Bergamo şi Madrid. Totodată, operatorul aerian creşte numărul zborurilor către Londra Luton la cinci pe săptămână. Tarifele de operare pe rutele noi variază între 99 şi 129 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Wizz Air, 36 de persoane din regiune vor fi angajate în cadrul echipajului pentru noua aeronavă, fapt care va duce la creşterea numărului salariaţilor din România la 600. De asemenea, compania adaugă Suceava pe lista oraşelor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra Luton.

Pe lângă noul zbor spre Suceava, din acest an, compania va deschide în iulie baza sa operaţională din Iaşi, fapt care va duce la creşterea opţiunilor pentru cursele cu tarif redus în nordul ţării.

În 2015, Wizz Air a transportat peste 4,5 milioane de pasageri în şi din România în comparaţie cu 3,9 milioane în 2014. Wizz Air operează în acest moment 114 rute de la aeroporturile din România spre 16 ţări. Până la ora actuală, compania are alocate în România 19 aeronave. AGERPRES