UPDATE:

Simona Halep ajunge în finală la Wimbledon. Scor final 6-1, 6-3.

UPDATE: 

Primul set al confruntării a întrecut orice imaginație. Sportiva din România și-a devansat adversara la toate capitolele. Astfel, după mai bine de 40 de minute de joc, Simona Halep a închis primul set cu 6-1, având nu mai puțin de 16 lovituri câștigătoare.

În setul doi am văzut aceeași desfășurare de forțe. Simona Halep nu i-a dat nicio șansă adversarei și a câștigat cu 6-3.  SImona Halep ajunge astfel pentru prima oară în finală la Wimbledon.

Știrea inițială:

Pentru un loc în ultimul act al competiției, Simona Halep trebuie să treacă de Elina Svitolina. Sportiva din Ucraina, în vârstă de 24 de ani, este și ea în mare formă, astfel încât ne putem aștepta la un meci extrem de disputant.

Wimbledon 2019: Simona Halep – Elina Svitolina. Meci de infarct

Un motiv în plus să ne așteptăm la un meci de infarct este dat de satisticile dintre cele două jucătoare. Simona Halep a jucat de 7 ori împotriva Elinei Svitolina. Până în acest moment, sportive din Ucraina a reușit 4 victorii iar Halep doar trei. Însă, cele două au disputant meciuri doar pe zgură și hard. Astfel, semifinala de la Wimbledon 2019 va fi prima ocazie în care cele două se întâlnesc pe iarbă.

Wimbledon 2019: Simona Halep – Elina Svitolina. Meci de infarct

Svitolina și Halep merg umăr la umăr și într-o altă statistică. Fiecare din cele două au jucat până acum la Wimbledon 2019 nu mai puțin de 11 seturi. Elina Svitolina a alergat în total 11,4 km, fiind prima sportivă de la Wimbledon în topul distanțelor parcurse. Pe locul 2 se situează Simona Halep, cu 9,714 km.

Putem observa deci că amândouă jucătoarele au o disponibilitate crescută la efort și trebuie să ne așteptăm la un meci incendiar.

Wimbledon 2019: Simona Halep – Elina Svitolina. Meci de infarct

Semifinala dintre Halep și Svitolina va avea loc pe arena All England Club, de la ora 15.00.