Printre cele mai importante proiecte finalizate în 2015 pentru care WILO România a furnizat pompe şi sisteme de pompare, se numără Mega Mall Bucureşti, Bucharest One, AFI Business 4 şi 5, Nusco Tower 2, Metrorex Magistrala 4, E-ON Târgu Mureș, Autoliv Lugoj.

Anul trecut a crescut cererea de echipamente de înaltă eficiență, necesare clădirilor certificate energetic. Iar începând cu anul 2020, clădirile nou construite în țările din Uniunea Europeană, inclusiv România, trebuie să aibă un consum de energie cât mai redus, conform prevederilor directivelor europene referitoare la eficiența energetică a clădirilor. Viziunea companiei de a oferi produse și soluții de înaltă eficiență și la cele mai înalte standarde face ca WILO să fie partenerul potrivit pentru respectarea normelor europene, după cum se arată în raportul companiei. 

„Grupul WILO a investit în anul 2015 peste 62 milioane de euro în cercetare și dezvoltare, ceea ce duce la reconfirmarea și întărirea rolului de leader în ceea ce privește inovația și avansul tehnologic. Investițiile constante în tehnologii avansate, alături de maturizarea pieței de construcții și strandardele ridicate în materie de calitate și eficiență au condus la creșterea companiei și la diferențierea în piață, atât la nivel internațional, cât și local”, spune  Alin Gorga, director general WILO România. 

Compania are în plan să construiască, începând cu anul acesta, un sediu propriu în România, care va fi reper în domeniul instalațiilor și al tehnologiei de înaltă eficienţă. 

La nivel de Grup, anul 2015 a adus o creștere a vânzărilor de 6,7%, contribuind la o cifră de afaceri record de 1,3 miliarde euro. Grupul a înregistrat creșteri în toate piețele în care activează, semnificative fiind creșterile din statele UE din Europa de Est și în Marea Britanie, dar și din Turcia și țările din Golf.