Fabrica de cărămidă de la Buzău, deținută de omul de afaceri turc Omer Susli , a intrat în conservare în anul 2011 și a fost repornită în 2014 cu funcționare la o capacitate redusă. Preluarea fabricii din Buzău duce la îmbunătățirea acoperirii geografice pentru activitatea companiei în piața de zidărie. Wienerberger România are în plan retehnologizarea facilităților de producție în următoarele luni, pentru a le aduce la standardele internaționale ale grupului, oferind astfel produse de calitate ridicată pe piața din România.

De asemenea, Wienerberger își va consolida poziția de angajator pe piața locală având în vedere că personalul fabricii va fi păstrat și va beneficia de programe de formare profesională.

„Această achiziție și investițiile pe care le vom face pentru retehnologizarea fabricii arată implicarea pe termen lung pe care Wienerberger o are în dezvoltarea pieței locale, atât pe parte de producție, cât și pe partea de susținere a dezvoltării construcțiilor rezidențiale prin utilizarea de materiale de construcție de calitate, adaptate nevoilor actuale ale beneficiarilor finali din România. Toate demersurile Wienerberger din ultimii 18 ani, de la intrarea pe piața românească, au fost în spiritul dezvoltării durabile și arată angajamentul companiei de a susține nevoile unei piețe în creștere”, a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing,  Wienerberger România, cu această ocazie.