Unul dintre restaurantele inedite din Bucureşti este Bicicleta. Acesta nu este un local de dimensiuni mari, dar este un pub care impresionează. Cum? Prin modul în care este amenajat. La fiecare pas îţi aduci aminte de bicicleta pe care te-ai plimbat în copilărie. Când te aşezi pe un scaun, confenţionat din şaua unei vechi biciclete, tot ce îţi mai trebuie este un ghidon şi să mergi la plimbare.

Un alt restaurant care te poate impresiona este Journey Pub. De cum ai intrat găseşti nişte semne care te direcţionează spre destinaţia/zona pe care vrei să o alegi. O dată ce vrei să comanzi o băutură sau mâncare, ospătarul îţi aşează în faţă o mică valiză din piele, în interiorul căreia descoperi meniul. Frumoasă prezentare! După ce ţi-ai luat ochii din meniu şi priveşti tavanul, poţi observa că acesta este plin cu globuri pământeşti. Ai senzaţia că trăieşti într-o atmosferă descrisă în cărţile lui Jules Verne.

Dar cel mai interesant loc în care am servit prânzul a fost pe platforma Dinner in the Sky. La o înlăţime de 50 de metri deasupra Pieţei George Enescu am reuşit să mă bucur de o privelişte minunată, de unde nu lipseau Ateneul Român şi Calea Victoriei. În timp ce urci spre înaltul cerului simţi adrenalina prin toţi porii. O dată ce ai ajuns sus, poţi scăpa de senzaţia de teamă sau nu, aşa cum s-a întâmplat în cazul meu. O cină la înălţime este un lucru pe care oricine ar trebui să-l facă. Dinner in the Sky este un eveniment-concept organizat ca o cină servită la o masă suspendată la 50 de metri deasupra pământului și aduce o perspectivă cu totul nouă pentru lansările de produse, conferințe de presă, evenimente corporate și divertisment. Cum a apărut acest concept în România? „Dinner in the Sky a fost o întâmplare. Când am călătorie o dată cu soţia la Bruxelles am văzut un pliant cu cina în aer şi am vrut să fac şi eu aşa ceva în România”, spune Ovidiu Barbier, manager Dinner In The Sky România. De aici i-a venit ideea lui  Barbier pentru a înfiinţa o afacere de nişă. A împrumutat 250.000 de euro, şi a adus în anul 2011 conceptul Dinner in the Sky şi în România. Preţurile sunt următoarele: Dinner In The Sky – 650 lei/persoană, Breakfast In The Sky  350lei/persoană, Bucureștiul Interbelic – 450 lei/persoană, Theatre In The Sky – 650 lei/persoană.