Holman W. Jenkins este de părere că  Germania și vecinii săi solvenți ar trebui să părăsească zona euro și să adopte o nouă monedă unică numai a lor.

"Problemele privind datoriile din Europa nu se vor rezolva de la sine. Este timpul pentru o decizie inspirată de comun acord a liderilor din Germania și Franța. Sunt de acord popoarele pe care le conduc să salveze restul Europei? Ei știu deja răspunsul: Nein! (Non!)", scrie Jenkins.
Cea mai bună opțiune pentru Germania la ora actuală este să se întoarcă la mărcile germane, moneda de dinainte de înființarea monedei euro, este de părere Nigel Farage, membru al Parlamentului European, fondatorul Partidului Independent din Marea Britanie.
"În Germania nu există nimeni la ora actuală care să se ridice în Parlamentul European și să lupte pentru democrație", a spus Farage, care a arătat că acum Germania are ocazia de a deveni din nou independentă. 
Nu este pentru prima dată când britanicii aruncă "fitile" privind trecerea Germaniei la marcă. 
Germania își pregătește exitul din zona euro, se arăta într-un material publicat de britanicii de la Daily Express, preluat de presa internaținală, care scria că Banca Centrală a Germaniei ar fi început să tipărească din nou mărci germane.
Este totuși surprinzător că opinia vine de la o publicație prestigioasă precum WSJ și nu de la un politician extremist sau din zvonistică. Jenkins spune că moneda euro ar trebui să fie lăsată să fie moneda statelor falimentare. Astfel, Banca Centrală ar fi liberă să tipărească oricât de mulți bani ar dori pentru salvarea băncilor acestor state falimentare, iar guvernele ar putea să intre fără probleme în faliment selectiv.