Ziarul citează surse din companie care ar fi afirmat că numai în Europa Volkswagen şi-a revizuit în scădere prognoza privind vânzările cu 250.000 de vehicule. Un purtător de cuvânt al grupului auto german a refuzat să comenteze informaţia. Volkswagen, cel mai mare producător auto din Germania, a anunţat luna trecută că vânzările grupului au urcat cu 9,1% în primele opt luni din 2012, la 5,19 milioane de vehicule (6,56 milioane de euro) dar a avertizat că situaţia economică din Europa Occidentală este încă tensionată. Duminică, Volkswagen a dezminţit un raport apărut într-o revistă germană în care se arăta că firma este afectată de declinul economiei şi a anunţat furnizorii că ia în considerare reducerea producţiei cu 10% în toamnă.

Un purtător de cuvânt al companiei germane declara că situaţia de pe unele pieţe este „tensionată” iar următoarele luni vor fi „semnificativ mai dificile”. Volkswagen, care anul trecut a devansat Toyota pentru a deveni al doilea mare producător auto mondial, a preluat în ultimii ani mărci precum Scania, MAN, Porsche şi Ducati în încercarea de a deveni lider al pieţei auto globale până în 2018.  Profitul net al Volkswagen a crescut în trimestrul doi din 2012 cu 18% datorită cererii mai ridicate înregistrate pe pieţele emergente şi în America de Nord. În perioada aprilie-iunie 2012, compania germană a realizat un profit net de 5,64 miliarde de euro (6,84 miliarde de dolari), faţă de 4,78 miliarde de euro în perioada similară din 2011.

Volkswagen a anunţat că cererea pentru maşini a crescut în trimestrul doi din 2012 în SUA, China, Rusia şi India şi va continua să crească şi în a doua jumătate a anului, dar într-un ritm mai lent şi a avertizat că în Europa Occidentală piaţa auto se va contracta. Pentru 2012, Volkswagen are ca obiectiv obţinerea unui profit operaţional similar celui de anul trecut – de 11,3 miliarde de euro.

SURSA: Agerpres