Potrivit unui comunicat al Prefecturii, solicitarea vine ca urmare a unui memoriu depus la Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti de către asociaţia COTAR, care reclamă lipsa de reacţie a primarului general faţă de o situaţie nelegală pe piaţa taximetriei.

‘Am solicitat primarului general acest lucru pentru a preveni situaţii conflictuale de genul celor petrecute la Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ şi pentru a asigura un mediu concurenţial legal pe piaţa taxiurilor din Capitală. Practic, acum circulă nestingheriţi atât taximetrişti autorizaţi, cât şi taximetrişti ale căror autorizaţii nu mai au temei legal. Sper ca primarul general să dea dovadă de responsabilitate şi să revoce aceste autorizaţii’, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Prin sentinţa civilă nr. 2099/2010, rămasă definitivă, TMB a anulat art. I şi II din HCGMB nr. 259/2009, în baza cărora primarul Sorin Oprescu a suplimentat numărul de autorizaţii de taximetrie din Capitală cu 769 şi a obligat Primăria generală să retragă toate aceste autorizaţii, se explică în comunicatul citat.

Ulterior, prin recursul formulat de PMB, precizează sursa citată, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de retragere a autorizaţiilor nelegale, dar a păstrat decizia TMB de anulare a celor două articole în baza cărora fuseseră suplimentate autorizaţiile de taximetrie. Astfel, aceste autorizaţii nu mai au temei legal şi deci nu există niciun impediment ca primarul general să le revoce responsabil, punând situaţia în legalitate, se susţine în comunicat.