ANM vine cu precizări de ultimă oră. Meteorologii anunță o vreme schimbată complet la finalul săptămânii. Astfel, joi, atât în vestul, dar şi nord-vestul ţarii vor fi înnorari, temporar va ploua şi se vor semnala descarcari electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari în zona montana, în regiunile vestice vor fi rafale de 55…70 km/h, iar local în cele nordice, centrale şi estice, se vor înregistra viteze de 45…55 km/h.

În ceea ce privește temperaturile prognozate pentru joi, ANM anunță că valorile termice vor fi în creştere faţa de ziua anteriora și se vor situa între 17 şi 23 de grade. Și în Capitală valul de căldură se resimte. Temperaturile continuă să crească și aici, depășind normalul pentru această perioadă.

Meteorologii anunță că în prima parte a zilei va fi ceață în București, însă după câteva ore cerul ve deveni senin, temperatura maximă ajungând chiar și până la 20 de grade.

La munte în schimb, va predomina vântul în anumite zone. ANM precizează că în cursul zilei de joi, în zonele montane cerul va fi variabil, mai mult noros în Carpaţii Occidentali, unde mai ales în a doua parte a intervalului va ploua moderat cantitativ.

Vremea se schimbă radical. Prognoza meteo ANM

Meteorologii anunță că se vor putea acumula 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. Totodată, vântul va sufla slab şi moderat cu intensificari în Carpaţii Meridionali şi Occidentali, unde se vor atinge viteze în general de 60…80 km/orã, iar la altitudini de peste 1700 m va sufla cu peste 90…100 km/ora. La fel ca și în restul țării și la munte temperaturile vor fi în creştere faţa de intervalul anterior caracterizând o vreme deosebit de calda pentru aceasta data.

Temperaturile ridicate nu vor dura foarte mult. Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat că deși vineri termometrele vor urca chiar și până la 25 de grade în anumite zone, de săptămâna viitoare valorile termice scad până la -10 grade Celsius.

”Din punct de vedere termic, vorbim pentru următoarele zile de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Dacă azi am consemnat deja 20 de grade Celsius în partea de sud-vest a ţării, cu 17-18 grade la Bucureşti, mâine vorbim de valori de până la 23 grade în vest, sud-vest, iar vineri 24-25 de grade în special în zona subcarpatică a Olteniei şi a Munteniei.

Săptămâna viitoare însă vom observa o schimbare în ceea ce priveşte evoluţia regimului de temperaturi, mai ales de marţi în jumătatea nordică a ţării, când temperaturile vor fi între 6 şi 10 grade Celsius, în timp ce în sud vor fi 10-13 grade Celsius. Minimele vor ajunge săptămâna viitoare, mai ales miercuri şi joi, la -10 grade Celsius în zonele depresionare”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.