Vremea o ia razna în luna iulie. Românii trebuie să se fie pregătiți. Când ne lovește canicula. În următoarele săptămâni se vor înregistra schimbări neașteptate în ceea ce privește condițiile meteo. Cei de la ANM au dat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. În sud-estul țării va fi mai cald decât în mod normal, iar în vest şi nord-vest temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul perioadei.

Administraţiei Naţionale de Meteorologie a arătat că, sâmbătă, 4 iulie, în jumătatea de sud-est a ţării, vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce, în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale datei.

În regiunile vestice,centrale şi nordice, iar cu precădere începând din orele serii local şi în cele sudice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare,cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Vremea o ia razna în luna iulie. Românii trebuie să se fie pregătiți. Când ne lovește canicula. În Bucureşti,vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza când şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară şi în primele ore ale nopţii când va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 grade, iar cea minimă de 20-21 de grade.

Ce se întâmplă în următoarele 4 săptămâni

Vremea o ia razna în luna iulie. Românii trebuie să se fie pregătiți. Când ne lovește canicula. În săptămâna 6 – 13 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar şi uşor mai coborâte în vest şi nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 13 – 20 iulie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sud-estice, dar şi uşor mai coborâte în nord-vestul teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea o ia razna în luna iulie. Românii trebuie să se fie pregătiți. Când ne lovește canicula. În săptămâna 20 – 27 iulie vor fi temperaturi medii ale aerului uşor mai ridicate decât cele normale în regiunile sudice şi sud-estice, dar şi uşor mai coborâte în nord-vest, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 27 iulie – 3 august, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade în sudul şi sud-estul ţării, iar în regiunile intracarpatice temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.