Vremea face ravagii în țară! Alertă meteo ANM Cod galben și portocaliu! Ger năprasnic în România azi

Va fi ger în România. ANM anunță o vreme friguroasă în anumite regiuni ale țării. Maximele nu vor depăși valori de 0 grade Celsius. Local va vinge, în special în zonele aflate sub cod portocaliu.

O avertizare de cod portocaliu a fost emisă de meteorologi între 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00. Fenomene vizate și zone afectate: răcire accentuată în toate regiunile

În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger. La început, frigul se va simți în vest, nord, nord-est și centru. Apoi se va instala și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade. Ele se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade.  Cele mai scăzute valori vor fi în depresiunile din estul Transilvaniei. Aici, din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Vremea face ravagii în țară! Alertă meteo ANM Cod galben și portocaliu! Ger năprasnic în România azi

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare. Va fi local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Prognoza meteo de la ANM. Alertă de Cod galben

Un alt cod galben va fi valabil pe 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00. Vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Ninsori temporar viscolite și polei se vor vedea în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite. Zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie). Ele se vor face resimțite și pe arii mai restrânse. Acest lucru se va întâmpla în special în zonele de munte și în Moldova.

Vremea face ravagii în țară! Alertă meteo ANM Cod galben și portocaliu! Ger năprasnic în România azi

Ger în aceste zone. COD PORTOCALIU

Un cod portocaliu va fi valabil până vineri, 12 februarie, ora 18:00. În Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului. Va mai fi temporar viscol și vizibilitate redusă

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit. Zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m.

Vremea face ravagii în țară! Alertă meteo ANM Cod galben și portocaliu! Ger năprasnic în România azi