Prognoza meteo, luni, 27 ianuarie

În prima zi a săptămânii, vremea va fi predominant închisă, informează meteorologii ANM. Se vor înregistra ploi în general slabe, temporar, în cursul zilei în cea mai mare parte a ţării, iar noaptea în centru şi sud-est şi izolat în rest. La munte, vor predomina ninsorile. În Transilvania şi posibil în Maramureş, în a doua parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii mixte şi vor exista şi condiţii de polei, însă izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Pe arii restrânse se va forma şi ceaţă.

Luni, temperaturile maxime se vor situa între 3 şi 11 grade Celsius, iar cele minime între -3 şi 6 grade.

În Capitală, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab. Spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Mercurul din termometre va urca până în jurul valorii de 6 grade Celsius, pe când temperaturile minime vor coborî spre 1-2 grade.

Prognoza meteo, marţi, 28 ianuarie

Marţi, cerul va fi mai mult noros în zonele de vest, nord şi centrul ţării. În special spre seara şi în cursul nopţii, pe arii extinse, se vor înregistra precipitaţii, în general moderate cantitativ. Ele vor fi în special sub formã de lapoviţă şi ninsoare la munte, mixte în Maramureş şi în Transilvania şi predominant sub formă de ploaie în Banat şi Crişana. În restul ţării, înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse va ploua slab, îndeosebi noaptea. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar, cu precădere noaptea, vântul va avea intensificări la munte, unde va spulbera şi viscoli zăpada pe creste, precum şi în Banat, Crişana, local în Maramureş şi Transilvania, iar la cote mai reduse şi în celelalte regiuni. Pe arii restrânse, mai ales la începutul intervalului, în zonele joase se va semnala ceaţă, scrie romaniatv.net.

Temperaturile maxime se vor situa între 2 şi 12 grade Celsius, iar cele minime, în general, între -2 şi 5 grade.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi şanse crescute pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va deveni în general moderat. Mercurul din termometre va urca până în jurul valorii de 8-9 grade Celsius, iar valorile minime vor fi de 1-2 grade.