Experții ANM anunţă că de joi seară și până sâmbătă dimineaţă se vor semnala intensificări temporare ale vântului, dar şi ploi, lapoviţă şi ninsoare. Vineri va ninge pe arii restrânse în vestul, centrul şi nordul țării, iar apoi şi în estul şi în sudul țării.

Informarea meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  este în vigoare pentru perioada joi, ora 20.00, sâmbătă, ora 10.00.

Conform meteorologilor, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 de metri, unde vitezele vor depăși temporar 60-70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90-100 km/h, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri, local și temporar și în restul țării, cu viteze în general de 45-55 de kilometri la oră.

Pe parcursul zilei de vineri, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Ploi, lapoviță și pe arii restrânse ninsori se vor semnala în vestul, centrul și nordul țării, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10-15 l/mp, în special în zonele de munte

Vremea vineri, 3 decembrie

În vestul, centrul şi nordul ţãrii vremea începe să se răcească, cerul va fi noros și se vor înregistra ploi. În sudul şi estul Transilvaniei şi în jumãtatea de nord a Moldovei local vor fi ninsori slabe. În sud și sud-est, valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale. Noaptea vor fi înnorãri şi precipitaţii locale, mixte.

La munte va ninge, izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în zona montanã, în special la altitudini mari. Rafele de vânt vor fi prezente și în estul și sud-estul României, însă viteza vântului va fi mai mică. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei. În sudul Dobrogei, temperatura maximă va fi între 16…17 grade, iar temperatura minimă va fi între -8 şi 3 grade. Izolat şi trecãtor se va forma ceaţã.

Bucureștenii vor termina această săptămână cu ploi, iar spre dimineaţã precipitaţiile ar putea deveni mixte. Maxima va fi de 13…14 grade, iar minima va fi de 1…2 grade.