Cum va fi vremea, azi, 28 noiembrie 2023?

Cum va fi vremea, azi, 28 noiembrie 2023? Cerul va prezenta variabilitate, cu înnorări în regiunile vestice, nordice, centrale și la nivel montan, unde local se pot înregistra ninsori slabe. Seara, în jumătatea vestică a României, sunt așteptate precipitații slabe mixte, cu potențial de depunere de polei. În zonele montane, seara, va ninge.

În celelalte regiuni, probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va avea intensificări notabile pe crestele montane, în special în Carpații Orientali, cu viteze ce pot depăși 70…80 km/h, generând viscol în zonele cu zăpadă. În rest, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări (în general de 40…50 km/h), în special în primele ore ale zilei, în sud, est și centru.

Mercurul din termometre va scădea sub 0 grade Celsius

Temperaturile maxime se vor situa între -5…-4 grade în zonele depresionare și 6…7 grade în sud-vest. Valorile termice vor înregistra o creștere în aproape întreaga țară. Temperaturile maxime vor varia între 2…12 grade, iar cele minime între -2…9 grade.

Cerul va fi predominant noros. Precipitațiile vor fi prezente în toate regiunile:

  • bub formă de ninsoare în zonele montane și deluroase (unde se poate depune un strat consistent de zăpadă);
  • mixte în nordul și centrul țării;
  • sub formă de ploi în restul teritoriului;

În regiunile vestice, se prognozează cantități semnificative de apă (15…20 l/mp). În zonele subcarpatice, centrul și nord-estul teritoriului, local pot apărea depuneri de polei. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari pe litoral și la munte (rafale de peste 70…80 km/h), generând viscol în zonele cu ninsori. Pe alocuri, se va forma ceață izolat.

Comparativ cu ziua anterioară, valorile termice vor înregistra o creștere. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade Celsius, iar temperatura minimă va oscila între 2…4 grade Celsius. Cerul va fi înnorat, iar precipitațiile vor fi slabe și de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în timpul nopții (rafale în general de 35…45 km/h).

Prognoza meteo ANM pentru întreaga săptămână

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja prognoza meteo pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie.

Cum va fi vremea în perioada 27 noiembrie – 3 decembrie? Se prognozează temperaturi medii mai scăzute decât valorile obișnuite pentru această perioadă în întreaga țară, cu o abatere termică negativă ușor mai pronunțată în zonele montane. Cantitățile de precipitații se vor situa peste medie în extremitatea de sud și sud-est a țării, precum și în regiunile centrale, în special în zonele montane, în timp ce în restul teritoriului se vor apropia în general de nivelurile normale pentru acest interval.