Alexandru Nazare i-a chemat luni la minister pe cei trei constructori care se ocupă de autostrada spre munte, pentru a da explicații privind motivul pentru care lucrările nu se derulau în condițiile în care finalizarea autostrăzii a tot fost amânată.

Unul dintre constructori a declarat că angajații săi nu lucrează duminica, în timp ce altul a declarat că există muncitori și în weekend care își desfășoară activitatea în ture, însă o dată la trei săptămâni, duminica este liberă. Concluzia? Ghinionul a făcut ca vizita ministrului să aibă loc exact în ziua liberă, care este o dată la trei săptămâni.

Pentru ca autostrada București-Ploiești să fie dată în folosință pe data de 15 mai, este nevoie ca lucrările să se desfășoare 7 zile din 7.

"Mă aştept să lucreze zi şi noapte pentru a termina lucrările la termen. În caz contrar, vor fi penalizaţi. Le-am spus că trebuie să lucreze zi şi noapte pentru a finaliza acest proiect la timp", spunea ministrul Nazare în urmă cu mai puțin de o lună. La momentul declarației, oficialul declarase că Bucureşti-Ploieşti are termen de finalizare data de 15 mai 2012.