Surpriză mare legată de preferințele votanților PSD!

Deși atacată din toată părțile și prezentată de mai mulți lideri social-democrați ca cea care a predat partidul în mâinile celor mai mari adversari, Viorica Dăncilă conduce detașat în clasamentul celor pe care electoratul PSD i-ar vedea conducând partidul.

Cel puțin așa reiese din cel mai recent sondaj realizat de Avangarde și prezentat miercuri seară de sociologul Marius Pieleanu, în direct la Antena 3. Iar funcția de președinte al PSD poate echivala, cel mai probabil, cu propulsarea Vioricăi Dăncilă în lupta pentru alegerile prezidențiale, de la finele acestui an. Conform sondajului prezentat de Marius Pieleanu, Viorica Dăncilă se bucură de cea mai mare susţinere pentru funcţia de preşedinte PSD, atât în rândul votanţilor PSD, cât şi în totalul electoratului.

Astfel, la întrebarea ”În opinia dvs., cine ar trebui să conducă PSD?”, opţiunile din totalul eşantionului arată în felul următor: Viorica Dăncilă – 25%, Victor Ponta – 15%, Gabriela Firea – 14%, Mihai Fifor – 3%, Eugen Teodorovici – 2%, Lia Olguţa Vasilescu – 1%, Sorin Grindeanu – 1%, Trebuie adusă o personalitate din afara partidului – 39%.

Iar opţiunile strict în rândul votanţilor PSD arată în felul următor: Viorica Dăncilă – 58%, Gabriela Firea – 14%, Victor Ponta – 9%, Trebuie adusă o personalitate din afara partidului – 6%.

În contextul numeroaselor replici foarte dure, din ultima vreme, dintre Vicor Ponta și mai mulți lideri ai PSD, la fel se surprinzătoare poate părea următoarea opțiune: 72% dintre votanţii PSD sunt favorabili unei alianţe cu PRO România.

Sondajul a fost realizat la începutul lunii iunie, a precizat Marius Pieleanu.