Liberalii acuză că PSD se folosește de un tertip procedural pentru a amâna votul pe proiectul înaintat de PNL la Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale.

”PSD trebuie să decidă dacă rămâne partidul privilegiaților”, acuză liderul deputaților PNL, Florin Roman, într-o declarație de presă.

”În calitate de lider al deputaților PNL, am depus o solicitare scrisă prin care solicit un vot pe proiectul pensiilor speciale, și nu doar dezbatere așa cum a propus PSD, prin ordinea de zi. Este o chichița de care PSD se folosește pentru a amâna un vot pe proiectul PNL, privind eliminarea pensiilor speciale”, acuză Florin Roman.

”Bănuielile sunt confirmate și de recenta declarație a președintelui interimar al PSD, care a vorbit explicit de un vot pentru retrimiterea la comisia de munca, a proiectului PNL”, adaugă liberalul.

”Nu există două Românii”

”Retrimiterea la comisie nu este altceva decât un tertip folosit de PSD, pentru a îngropa pensiile speciale. Ora adevărului a sosit! Marți vom afla cum se separă apele: PSD trebuie să decidă dacă este partidul poporului sau rămâne partidul privilegiaților! Nu există nici două Românii și nici două categorii de pensionari”, arată liderul deputaților liberali.

”Decizia este a celor de la PSD, însă sunt convins ca vor veni și explicațiile pentru pensionarii de rând, care au contribuit ani de zile. Singurul lucru pe care îl putem discuta este respingerea amendamentelor PSD depuse la comisia de muncă, prin care au fost anulate și bursele viagere pentru sportivi și oameni de cultură, ce au făcut cinste României, și pe care PSD îi consideră ca fiind beneficiari de ”pensii speciale”, arată liberalul.

”În cazul în care vor refuza îndepărtarea acestor aberații, vom îndrepta noi cei de la PNL acest lucru, prin ordonanță a guvernului liberal. Mesajul către PSD este simplu: PNL nu face niciun pas înapoi în cazul tăierii pensiilor speciale!”, precizează Florin Roman.