Expiră cardul de energie la 1 iunie

Pe data de 31 mai, se încheie posibilitatea plății facturilor la căldură și electricitate cu cardurile de energie pentru români. Guvernul extinsese termenul de valabilitate cu două luni.

„Sumele disponibile pe cardurile de energie pot fi utilizate până la data de 31 mai 2024, indiferent de sumele rămase neutilizate”, a informat MIPE.

Pentru detalii suplimentare despre cardurile de energie și modul lor de utilizare, sunați la linia de call center a Companiei Naționale Poșta Română, la numărul 0319966.

Aici puteți obține și îndrumări pentru corectarea situațiilor care au determinat declararea lor ca fiind neeligibili.

Data a fost extinsă la 31 martie

La 31 martie, Guvernul a extins cu două luni termenul de valabilitate al cardurilor de energie, finanțate din surse europene.

Conform declarațiilor premierului, peste 2,8 milioane de gospodării au beneficiat de acest sprijin. Familiile care erau eligibile au primit 1.400 de lei, banii fiind distribuiți în două tranșe.

Compania Națională Poșta Română este responsabilă atât pentru emisia și distribuirea cardurilor, cât și pentru furnizarea de informații publicului referitoare la procesul de emitere, distribuire și utilizare a acestora.

posta romana
SURSA FOTO: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu

Nu în ultimul rând, Poșta mai este responsabilă și pentru sesizările primite.

Detalii suplimentare, inclusiv motivele pentru care o persoană nu a primit cardul de energie, pot fi obținute la call-center-ul C.N. Poșta Română, la numărul 0319966.

Beneficiarii cardurilor de energie

Persoanele vulnerabile care au avut posibilitatea să beneficieze de ajutoare pentru facturile la energie sau încălzirea locuinței includ:

  • Pensionarii cu vârsta de 60 de ani sau mai mult și cu venituri lunare de până la 2.000 de lei
  • Persoanele pensionare cu pensie de invaliditate și cu venituri lunare de până la 2.000 de lei
  • Persoanele, atât copii cât și adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare de până la 2.000 de lei
  • Familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei conform prevederilor Legii nr. 277/2010, republicată, inclusiv modificările și completările ulterioare
  • Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social conform prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, inclusiv modificările și completările ulterioare